Televisie en Radio Voorkeur

VERKIEZINGEN

Twee vandaag. André Rouvoet (ChristenUnie) over het bijzonder onderwijs en plannen in Gouda om een islamitische school te beginnen. Ned.2, 17.30-18.45u.

Nederland komt thuis. Kamerlid Khadija Arib (PvdA) van Marokkaanse afkomst maakt een gewone maaltijd. Ned.1, 18.30-18.55u.

Levy & Sadeghi. Femke Halsema (GroenLinks), Jan Marijnissen (SP), Jozias van Aartsen (VVD), Bert Koenders (PvdA) en Joop Wijn (CDA) praten over de mogelijkheden van een aanval op Saddam Hussein. Ned.3, 20.50-21.05u.

Praatjesmakers. Jeltje van Nieuwenhoven (PvdA) praat met de jeugdige Jitse en Marije over bouwfraude en waarom er in de politiek zo weinig wordt gelachen. Ned.1, 21.00-21.32u.

Nederland kiest. Minister van Sociale Zaken Aart-Jan de Geus (CDA) en Agnes Kant (SP) gaan met elkaar in debat over de sociale zekerheid. Ned.3, 22.20-23.15u.

Nieuws aan tafel. Wouter Bos (PvdA) en Ronald S⊘rensen (Leefbaar Rotterdam) hebben het onder meer over beeldvorming van politici. RTL4, 22.30-23.30u.

ANDERE ACTUALITEITEN

Vermist. Onder meer een gesprek met Martin Huisman, de vader van het `meisje van Nulde' Rowena Rikkers. Hij volgde de rechtszaak over de moord op zijn dochtertje. Ned.2, 22.45-23.35u.

Krachtstroom. De acteur Pierre Bokma en televisiepresentator Paul Witteman staan tegenover elkaar. Ned.1, 0.05-0.40u.

TV-show. Portret van de Italiaanse Rosanna della Corte die op 63-jarige leeftijd in 1994 langs natuurlijke weg een kind kreeg door tussenkomst van de omstreden arts dr. Antinori. Hoe is het nu, acht jaar later met moeder (70), vader (73) en 8-jarige zoon Ricardo. Ook geeft moleculair bioloog Hans Galjaard zijn mening over het klonen van mensen. Ned.2, 21.55-22.30u.

FILM

Life with Mikey/Give Me a Break (James Lapine, 1993, VS). Komisch vehikel voor Michael J. Fox grossiert in `schattigheid'. Voormalig kindsterretje Fox wordt volwassen dankzij opgedrongen zorg over 10-jarig zakkenrolstertje dat carrière maakt in commercials. Net5, 20.30-22.00u., met reclame.

Young Guns (Christopher Cain, 1988, VS). De legendes van Doc Holliday en Billy the Kid lagen ten grondslag aan doorsnee-teenagerfilm, vermomd als een poging om het westerngenre nieuw leven in te blazen. Zes jongens wreken de moord op Terence Stamp door Jack Palance. Met Emilio Estevez, Kiefer Sutherland, Lou Diamond Philips en Charlie Sheen. V8, 20.30-22.20u., met reclame.

Runaway Bride (Garry Marshall, 1999, VS). Romantische komedie voert Richard Gere op als een cynische journalist en Julia Roberts als jongedame die op de valreep huwelijken pleegt af te blazen. VRT, 21.50-23.44u.

. Midnight Cowboy (John Schlesinger, 1969, VS). Vermaarde drievoudige Oscar-winnaar (film, regie, scenario) over een naieve Texaanse boerenzoon (Jon Voight) die in New York vergeefs zijn fysieke kwaliteiten aan rijke dames probeert te slijten en vriendschap sluit met een ziekelijke zwerver (Dustin Hoffman) die van Florida droomt. Net5, 22.00-24.00u., onderbroken door reclame.

. Some Mother's Son (Terry George, 1996, Ierland/Engeland/VS). Respectabel politiek drama van de in Belfast geboren scenarist-regisseur George over de hongerstaking van Bobby Sands en andere gevangen IRA-leden, begin jaren tachtig, verteld vanuit het perspectief van twee betrokken moeders (Helen Mirren en Fionnula Flanagan). Humanitaire propaganda. Canvas, 23.45-1.35u.

. Torn Curtain (Alfred Hitchcock, 1966, VS). Zie tv-vooraf. Net5, 24.00-2.15u., met reclame.

Petite chérie (Anne Villacèque, 2000, Fr.). Geprezen fictiedebuut van documentairemaakster Villacèque is fijnzinnige studie naar 30-jarig, nog bij haar ouders wonend muurbloempje. Onverwacht verschijnt de `ideale' echtgenoot. Ned.3, 0.08-1.55u.

RADIO

Kunststof. Marktonderzoeker Maurice de Hond praat over winnaars en verliezers bij de komende verkiezing. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. Besprekingen van de debuutroman De Sneeuwganzen van de Amerikaanse schrijver William Fiennes en de film All Or Nothing van Mike Leigh. Na elven vertelt schilder Jan van Kempen over zijn werk. 747AM, 22.02-24.00u.

Kamerbreed. Gesprekken met de nummers twee van het CDA (Maria van der Hoeven), VVD (Johan Remkes), D66 (Lousewies van der Laan), PvdA (Jeltje van Nieuwenhoven), SP (Agnes Kant) en LPF (Joost Eerdmans). Morgen, Radio 1, 11.04-12.00u.