Schrijvers helpen D66 niet

Thom de Graaf mag dan wel niet deelnemen aan lijsttrekkersdebatten op televisie, bij D66 meent men wel enige sympathie te ontwaren voor zijn pogingen zijn standpunten toch ook via televisie goed onder de aandacht te brengen. Gisteravond reageerde campagnemedewerker Hans Weijl verheugd op een aanbod uit onverwachte hoek: de comedy-schrijvers Harm Edens (bekend van het tv-programma Dit was het Nieuws) en Ger Apeldoorn boden De Graaf hun hulp aan voor zijn commentaar op het lijsttrekkersdebat dat Radio 1 en het tv-programma Buitenhof aanstaande zondag uitzenden. D66 heeft voor en na het debat twee minuten reclamezendtijd opgekocht op radio en tv, zo legde Weijl uit. Voor de twee radiominuten voor en na het debat betaalt D66 6.000 euro, en voor de twee tv-minuten 8.000 euro. Een goede bestemming voor een deel van de 25.000 euro die D66 inmiddels aan vrijwillige donaties via internet heeft ontvangen.

En dan ook nog gratis hulp erbij, van comedyschrijvers: Weijl vroeg meteen naar hun telefoonnummer. Daar kwam het niet van, ,,want er werd meteen opgehangen'', aldus Weijl vanmorgen, maar D66 wil nog steeds. ,,Als je hoort dat dat de crème de la crème is...'' Dat wil hij wel aan De Graaf voorstellen.

Een probleem: het aanbod van het duo was niet gemeend. ,,Wij bedoelden juist dat hij in die twee minuten wel hulp nodig had'', zeg Apeldoorn nu. ,,Dat wordt een drama!'' roept Edens op de achtergrond. Volgens Apeldoorn moet Weijl de satirische ondertoon van het duo wel gehoord hebben.