Pierre Audi slaat aanbod National Opera af

Pierre Audi, sinds vijftien jaar de artistiek directeur van de Nederlandse Opera, heeft een aanbod om de English National Opera in Londen te gaan leiden deze week afgeslagen. De Engelse krant The Financial Times bericht vandaag dat Audi daarover nog nadenkt, maar een woordvoerder van de Nederlandse Opera zegt dat Audi in Amsterdam blijft, omdat hij het hier erg naar zijn zin heeft. De English National Opera is in artistiek belang de tweede Londense opera, na het Royal Opera House Covent Garden, dat Audi enkele jaren geleden al vroeg de leiding te nemen.Pierre Audi werd in 1988 als opvolger van Jan van Vlijmen de artistiek leider van de Nederlandse Opera. Met zijn opmerkelijke artistieke beleid, dat vele nieuwe producties in het Muziektheater bracht, en met zijn vele uitstekende eigen ensceneringen, verwierf de Nederlandse Opera internationale faam als een van de beste Europese operagezelschappen.