Noorlander wint weer voor Australian Open

Tennisster Seda Noorlander heeft de derde ronde bereikt van het kwalificatietoernooi van de Australian Open. Ze versloeg in de tweede ronde de Zuid-Afrikaanse Chanelle Scheepers met 3-6, 6-4 en 6-2. Als zij morgen ook haar derde kwalificatiewedstrijd wint is zij de enige Nederlandse vrouw in het hoofdtoernooi te Melbourne. Haar tegenstandster is de winnares van de wedstrijd tussen de Amerikaanse Ashley Cargill en de Estlandse Maret Ani.

De Nederlanders Martin Verkerk en Raemon Sluiter stuiten in de eerste ronde van het hoofdtoernooi op sterke tegenstanders. Verkerk moet het opnemen tegen de Australiër Mark Philippoussis en Sluiter tegen de Rus Marat Safin. Richard Krajicek krijgt de 18-jarige Australische wildcard-houder Todd Reid tegenover zich.

Sjeng Schalken treft een speler uit het kwalificatietoernooi. Dit zou, met een kans van een op acht, landgenoot John van Lottum kunnen zijn. (ANP)