Nachtelijk blafverbod in Assense straat

De gemeente Assen heeft een blafverbod opgelegd aan alle honden in een straat. Van tien uur 's avonds tot zeven uur 's ochtends is de Roerdompstraat een blafvrije zone. De gemeente noemt het blafverbod een creatieve oplossing voor de overlast die voornamelijk door één hond wordt veroorzaakt. Een blafverbod kan volgens de Algemene Plaatselijke Verordening alleen aan een hele straat worden opgelegd. De politie controleert of er geblaft wordt. Dat kan worden bestraft met boetes of inbeslagname van de hond.De hond die volgens de gemeente de meeste overlast veroorzaakt is Lady. Zij werd 's avonds laat vaak alleen buiten gelaten, waarna het blaffen begon, volgens een woordvoerder. De politie is volgens haar al vele malen bij de eigenaar aan de deur geweest. Zonder resultaat: het blaffen ging door.

Eigenaar M. Wiggering noemt het verbod ,,absurd''. Lady (6) blafte tussen kerst en oud en nieuw vaker dan normaal. ,,Maar ze is nu eenmaal enthousiast en speels'', zegt Wiggering. ,,Ze is waaks ja, maar als ik `stil' zeg, luistert ze.''

Straatgenoot en mede-hondenbezitter Margriet de Weerd zegt nooit last te hebben van Lady's geblaf. Ze vindt het verbod ,,dikke flauwekul''. ,,Als hier 's avonds om half elf iemand aanbelt en Hoby daardoor blaft, zou hij dus gearresteerd worden? Belachelijk!''