Lelystad is groenste stad van Nederland

Lelystad is de groenste stad van Nederland. Dat heeft het onderzoeksinstituut Alterra in Wageningen becijferd in opdracht van het ministerie van Landbouw. Per woning telt Lelystad het meeste groen. Van de grote steden heeft de gemeente Amsterdam het minste groen. Alterra baseert zich op de gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Afgezien van Amsterdam beschikken ook Enschede, Den Haag, Leiden en Utrecht over te weinig groen binnen de bebouwde kom. Voor het onderzoek werd de norm op 75 vierkante meter per woning gesteld. Niet meer dan vijf van de tien steden, die Alterra koos uit de dertig grootste steden van Nederland, haalden die norm. Uit de gegevens van Alterra blijkt dat zelfs nieuwe Vinex-locaties als Ypenburg (Den Haag) en IJburg (Amsterdam) niet aan die norm voldoen.