Konmar-winkels worden weer Edah

Het supermarktconcern Laurus, dat in grote financiële problemen kwam door al zijn winkels om te willen bouwen tot een Konmar, gaat de naamsveranderingen deels weer ongedaan maken. Het gaat van zes Konmars weer drie Edah winkels en drie Super de Boer winkels maken. Mocht deze test aanslaan, dan volgen er nog 79 kleinere Konmar-winkels. De 49 grote Konmar-supermarkten – dat waren er oorspronkelijk 29 – houden hun naam. Dat heeft het concern gisteren bekendgemaakt.

Laurus staakte de Konmar-operatie in 2001. Mede door deze mislukking kwam Laurus daarna op de rand van een faillissement terecht. Door terug te grijpen op de oude formules hoopt het concern zich financieel zo snel mogelijk teherstellen en het rendement op langere termijn veilig te stellen. Laurus werd gered met een kapitaalsinjectie van een groep banken en het Franse Casino.

De vorig jaar augustus aangetreden bestuursvoorzitter H. Bruijniks, afkomstig van concurrent Ahold, heeft daarmee zijn herstelscenario bepaald. Volgens het concern lijkt de ombouw naar Super de Boer of Edah het beste resultaat te geven, ook omdat daarmee die twee ketens worden versterkt.