Eigen nieuws

Ziek van de politiek

Er is veel kritiek

op de politiek

Vooral in de LPF

met die overleden slechte chef

Balkenende lijkt op Potter

en hij is veel en veel zotter

En Gerrit Zalm blijft

nooit eens kalm

De tsjaka-clown Emile Ratelband

heeft niet veel verstand

En bij de koningin op het bordes

was het al helemaal geen succes

En dan ook nog die Nawijn

met zijn flauwe gein

Dit was de kritiek op de politiek

Eigen gedicht van Julia Mullié (8 jaar)

uit Gapinge

Lievelingsfilm

Mijn moeder, broer, vader, zusje en ik zijn naar The lord of the rings. The two towers geweest. Ik vond het een hele leuke film en het is mijn lievelingsfilm. Ik geef het wel een negen! Gollem vond ik heer erg mooi gemaakt. Het lijkt mij heel moeilijk om de acteur van Frodo te zijn, want dan kun je Gollem niet recht in zijn ogen kijken omdat hij er later pas in gemonteerd is. Ik vond dat het verhaal niet helemaal klopte met het boek, want ik heb de serie al twee keer gelezen. Er zat ook veel meer geweld in dan in het boek. Ik verheug me al heel erg op de volgende 18 december, want dan komt het volgende deel uit.

Ischa van Aken, 11 jaar, Veendam

Eigen gedicht

Beste redactie, ik heet Mark en ben 12 jaar oud. Ik woon in Oegstgeest en had laatst een gedicht gemaakt. Van vrienden en familie kreeg ik te horen dat ik het naar jullie moest opsturen omdat ze het een heel mooi gedicht vonden. Het gaat over Nederland, maar ook een beetje over het Nederlands voetbalelftal. Hier komt het dan:

Ze verdedigen zich

Alleen als het moet

De aanval is sterk

De vijand die boet

Het dier is koning

Belangrijk geval

Ook voor ons land

Een dier? Ben je mal

Ja wel, zelfs heel veel

Het dier heeft veel macht

Het is een leeuw

Met een oranje vacht

Mark, 12 jaar, Oegstgeest

Naschrift (26 juni 2017): De achternaam van Mark is in overleg met betrokkene verwijderd [red.].