Bidden voor sterk kabinet

Gebeden van duizenden christenen zullen de uitslag van de komende Kamerverkiezingen bepalen. Dat is de overtuiging van de gebedsbeweging Op de Bres voor Nederland. Ze spoort gelovigen aan om in de aanloop naar de verkiezingen onophoudelijk te bidden voor een goede premier, een sterk en stabiel kabinet en integere en bekwame Kamerleden.

Coördinator C. Vork ontleent zijn geloof in de kracht van het gebed aan de verkiezingsuitslag van 15 mei. De politieke aardverschuiving van toen was een gevolg van het maandenlange gebed voor vernieuwing in de politiek waartoe zijn beweging had opgeroepen, zei hij vanochtend.

,,Fortuyn, de val van het kabinet-Kok en het falen van PvdA-lijsttrekker Melkert waren instrumenten om veranderingen te bewerkstelligen.'' Vooral in het aantreden van de christelijke premier Balkenende en de entree van meer christenen in regering en parlement ziet Vork de hand van God.

Al voor de val van het kabinet-Balkenende was een sterke en stabiele regering voor de beweging het belangrijkste gebedspunt geworden, zei Vork. Op 19 januari houdt Op de Bres voor Nederland een grote gebedsbijeenkomst in Aalsmeer.