Voorkeur Muziek

Opera in concert

In de serie Opera in Concert in het Amsterdamse Concertgebouw dirigeert op 12 jan de beroemde operadirigent Nello Santi het London Symphony Orchestra en zijn er tal van solisten te horen: twee sopranen, twee tenoren, twee bassen en één bariton. Op het programma staan de slotacte van Verdi's Otello, de scène met de dood van Boris uit Moessorgski's Boris Godoenov en het Vorspiel en de Liebestod uit Wagners Tristan und Isolde.

Concertgebouw Amsterdam. 12 jan 20u15. Inl en res 020-6718345.

Slovo

Gitarist Dave Randall van dancefenomeen Faithless begint voor zichzelf met het in zijn huiskamer gestarte collectief Slovo. Randall brengt chill-outmuziek met verbeelding, dank zij sample-opnamen uit New York en de Gazastrook en gastbijdragen van Afrikaanse, Koerdische en multiculturele Britse muzikanten.

9 jan Paradiso, Amsterdam, 10 jan Grand Theatre, Groningen.