Thom de Graaf (D66) praat toch mee bij radiodebat

D66 heeft direct voor en na het Radio-1-lijsttrekkersdebat van aanstaande zondag reclamezendtijd gekocht. In totaal gaat het om bijna vijf minuten zendtijd. De niet uitgenodigde D66-lijsttrekker Thom de Graaf zal voor en na het debat op de radio commentaar geven en de standpunten van zijn partij naar voren brengen.

Even leek het er deze week op dat De Graaf de plaats van LPF-lijsttrekker Mat Herben mocht innemen, omdat die aanstaand weekeinde met de partijtop en fractieleden in Italië het graf van Pim Fortuyn zou bezoeken. Maar die trip naar Italië is uitgesteld tot volgend weekeinde. Officieel omdat vanwege de enorme belangstelling een groter vliegtuig nodig was. ,,Een bijkomstige reden is natuurlijk dat Herben nu wel aan het debat mee kan doen'', aldus een partijwoordvoerder.

Het Radio-1-Journaal, de organisator van het debat, zegt dat een mogelijke invalbeurt van De Graaf is gebruikt als een stok achter de deur om Herbens aanwezigheid te garanderen. Overigens is het campagneteam van D66 nooit gezegd dat De Graaf eventueel wél mocht meedoen. Volgens het Radio-1-Journaal stelde Herben de trip naar het praalgraf direct uit, toen hij hoorde dat zijn plek ingenomen zou worden door de Democraat.