Perronworst

Een wit kadetje met jonge kaas? Een broodje ham? Je ziet ze praktisch niet meer. Lunchen is in. En als je er speciaal voor gaat zitten, dan wil je natuurlijk ook wel wat. Stokbroodjes, pistoletjes en zevengranenbollen zijn voor in de lunchroom. Een beetje hippe tent is internationaal en verkoopt bagels, ciabattas, focaccias en wraps.

En ook wat erop of ertussen zit, weerspiegelt ons kosmopolitisme. Mozzarella met tomaat en pesto, warme geitenkaas met pijnboompitten en honing, niemand kijkt er meer van op. Sterker nog, binnenkort zijn we er weer op uitgekeken. En dus komen horecagelegenheden voortdurend met fantasierijke nieuwe creaties. Op het stationsplein in Rotterdam staat een kraampje dat nu adverteert met een broodje Perronworst. Ik geloof niet dat het me lekker lijkt.

    • Jacqueline van Klaveren