Expositie Vincent van Gogh in Breda jaar uitgesteld

Het Breda's Museum stelt de Van Gogh-tentoonstelling die het dit jaar zou houden met een jaar uit.

Het doet dat omdat er waarschijnlijk niet genoeg erkende Van Goghs voor de expositie beschikbaar zijn. Door de roof uit het Van Goghmuseum vorige maand is dat museum zijn uitleenbeleid gaan heroverwegen. Daardoor werd onzeker op welke en op hoeveel van Goghs het Breda's Museum kon rekenen. Toen ook enkele andere aangevraagde werken niet beschikbaar bleken, besloot het museum tot het uitstel. De tentoonstelling zou georganiseerd worden in het kader van Van Goghs honderdste geboortejaar. Het project Vincent van Gogh en het mysterie van de verdwenen kisten van het Breda's Museum gaat wel door. Hierin wordt gepoogd te achterhalen wat er gebeurd is met een aantal schilderijen die van Gogh in kisten bij zijn moeder achterliet toen hij in 1885 naar Parijs vertrok. In de loop der tijd zijn een aantal kisten verdwenen en de werken eruit zoekgeraakt. De vorderingen van dat onderzoek zijn vanaf 24 januari te volgen via de website www.150xvincent.com.