EN VERDER

Fotografica

In het kader van de tentoonstelling Kiekdoos van Daguerre tot Digitaal over 160 jaar fotografie is er een taxatiedag fotografica in het Stadsmuseum van Zoetermeer. Op zondag 12 januari taxeert Hans Ploegmakers, beëdigd taxateur fotografica objecten van bezoekers.

Taxeren fotografica. Zo 12 jan van 13-17u in het Stadsmuseum, Dorpsstraat 7, Zoetermeer. Inl 079-3164735.

Tekencursus

In het Museon in Den Haag start op 14 februari een tekencursus voor volwassenen. De cursus is onderverdeeld in drie thema's Schelpen & Weekdieren, Vogels en Insecten.

Vóór de lessen houdt de conservator biologie een inleiding over de collectiestukken.

Cursus tekenen, 14 feb t/m 11 apr 10-12u30. Acht lessen €100. Inl 070-3381423.

Antiques Fair

In Dordrecht wordt van 9 tot en met 12 januari de Dordrecht Art & Antiques Fair gehouden. Deze verkoopexpositie van oude Kunst & Antiek wordt gehouden in het West-Indisch Huis dat onlangs is gerestaureerd. De deelnemers beslaan een breed gebied, variërend van antieke meubelen, zilver, art deco, juwelen, masonica, oude en nieuwe schilderijen en beelden. Er zijn ook verkooppunten van kunstboeken en tijdschriften.

Dordrecht Art & Antiques Fair van 9 t/m 12 jan. Open do en vr 13-22u. Za en zo 11-17u. Inl 078-6317918.

Graffiti Art

Van 8 t/m 17 januari organiseert veilinghuis Sotheby's Amsterdam een expositie over Graffiti Art. De graffiti beweging ontstond eind jaren zestig, ten tijde van de beroemde protestmars van Martin Luther King en zijn gewelddadige dood op 4 april 1968. Jonge mensen gingen hun tags (handtekeningen) zetten op en in treinen. Na de interieurs werden de buitenkanten van treinen `versierd'.

Graffiti Art. Sotheby's Amsterdam, De Boelelaan 30. Wo 8 t/m vr 17 jan. Open ma-vr 10-16u. Za en zo dicht. Gratis.