Duitser gezocht

De Duitse federale recherche BKA heeft een beloning uitgeloofd voor het opsporen van een Duitse crimineel, Thomas W.(49). De man houdt zich waarschijnlijk in Nederland op.

Voor de gouden tip looft de opsporingsdienst 15.000 euro uit, zo kondigde de Duitse opsporingsdienst vandaag aan. Wolf staat op de lijst van meest gezochte criminelen van de BKA.

De man staat als zeer gewelddadig bekend en is mogelijk gewapend, waarschuwt de dienst. Hij heeft de afgelopen twintig jaar vastgezeten of is op de vlucht geweest.

De BKA denkt dat Wolf momenteel in Rotterdam zit ondergedoken.

De Duitser keerde op 1 januari 2000 niet terug van zijn proefverlof. Vervolgens overviel hij op 20 april van dat jaar een bank in Hamburg en bedreigde hij de medewerkers met een bom. Ook gijzelde hij een van de personeelsleden van de bank. Uiteindelijk is hij met 500.000 mark ontkomen. Hij heeft zijn gijzelaar na zijn vlucht weer vrijgelaten.

De rechercheurs van de BKA weten dat Wolf zich al een keer in de jaren 1989 en 1990 in Nederland schuilhield. Hij leefde toen in Rotterdam en had ook nog een woning in Scheveningen.