Blair voert druk op cricketers op voor boycot Zimbabwe

De Engelse minister-president Tony Blair voert de druk op de cricketautoriteiten verder op. Hij herhaalde dat zijn regering vindt dat Engeland bij het wereldkampioenschap, dat in februari en maart in Zuid-Afrika en Zimbabwe wordt verspeeld, niet in laatstgenoemd land zou moeten spelen. Een aantal ministers uit zijn kabinet gaat bovendien hierover vandaag nogmaals praten met de leiding van de Engelse cricketbond. Blair zei er gisteren wel bij geen machtsmiddel te hebben de Engelse cricketers als die toch naar Harare willen gaan tegen te houden. Volgens de Engelse regering moet Zimbabwe worden geboycot vanwege het beleid van dictator Mugabe. Ook Australië en Nieuw Zeeland staan op dit standpunt. Het Nederlandse cricketelftal staat tot dusver op het standpunt dat er gewoon in Zimbabwe kan worden gespeeld zo lang de veiligheid van de spelers maar niet in het gedrang komt.