Aanhoudingen in moord tankstation

De politie heeft gisteravond twee Zoetermeerders van 19 en 20 jaar aangehouden in verband met een overval op een tankstation waarbij een 52-jarige cassière werd doodgeschoten. Justitie verdenkt de mannen ervan dat zij maandagavond de benzinepomp aan het Abdissenbos in Zoetermeer overvielen. Dat meldde het openbaar ministerie (OM) in Den Haag donderdag. Een arrestatieteam haalde de twee woensdagavond uit verschillende woningen in Zoetermeer, meldde het OM. De verdachten wonen in de omgeving van de benzinepomp. De overvallers drongen maandag rond 20.30 uur het tankstation binnen. Zij schoten de medewerkster, een Zoetermeerse vrouw, met één schot dood. Het is niet duidelijk hoe groot de buit is die de daders hebben meegenomen. Twee andere medewerkster bleven ongedeerd.