Ronde van Italië dreigt met rechter tegen `Gironingen'

RCS Sport, organisator van de Ronde van Italië, dreigt de stichting `Gironingen' met juridische stappen als zij niet snel voldoet aan een afbetaling van 225.000 euro. Gironingen was vorig jaar organisator van de start van de Italiaanse wielerronde en moest RSC Sport daarvoor in totaal 450.000 betalen. De helft van dit bedrag is overgemaakt. Gironingen is nog in afwachting van twee bronnen van inkomsten. Het Italiaanse bedrijf Sestante, verantwoordelijk voor de hotelaccommodaties van de Giro, moet nog 113.000 euro betalen. Een vergelijkbaar bedrag zou zijn beloofd door de wielerbond KNWU in samenwerking met het ministerie van VWS en de Stichting Nationale Sporttotalisator SNS. Volgens penningmeester R. Berting van Gironingen staat de laatste overeenkomst zwart op wit. Volgens de KNWU is zij alleen intermedair tussen VWS en SNS.