Ontvoering opgelost

De politie heeft gisteren rond middernacht een 14-jarige jongen uit Kortenhoef bevrijd, die maandagavond ontvoerd bleek te zijn. De drie ontvoerders zijn aangehouden en zitten in voorlopige hechtenis.

De familie van de jongen gaf hem maandagavond als vermist op. Direct begon de politie een grote zoekactie in de omgeving van het Corversbos in de Gooi- en Vechtstreek waarbij ook een helikopter werd ingezet met een camera die op temperatuur zoekt. Deze werkwijze leidde de agenten volgens een woordvoerder van het openbaar ministerie snel naar de daders.

Enkele uren na de vermissing belde een van de ontvoerders met de familie en eiste volgens de politie ,,een aanzienlijk bedrag aan losgeld''. Over de motieven van de daders ,,om precies die jongen eruit te pikken'' tast de politie nog in het duister. De drie ontvoerders worden vandaag verhoord. Met het slachtoffer gaat het volgens de woordvoerder ,,naar omstandigheden goed''. De politie verwacht later deze week meer details over de zaak te kunnen geven.