Nederlandse Tiger in Rotterdam

De Nederlandse film De arm van Jezus van André van Hout is een van de kanshebbers op een van de drie VPRO Tiger Awards die aan het einde van het International Film Festival Rotterdam (IFFR) zullen worden uitgereikt. Het festival, dat op 22 januari begint en op 3 februari zal eindigen, heeft daarmee zijn competitie voor eerste en tweede films rond. De Tiger Competitie omvat nu veertien films, waaronder acht wereldpremières. Behalve uit Nederland zullen er films uit onder meer Japan, Duitsland, Argentinië en IJsland aan de competitie meedoen. Vorig jaar won voor het eerst een Nederlandse film een Tiger Award, Tussenland van Eugenie Jansen. De arm van Jezus wordt door het festival omschreven als een `opmerkelijk combinatie van surreële momenten, theatraliteit met musicalelementen en archiefbeelden'. Leden van de muziekgroep De kift zullen in de film te zien en te horen zijn.