Libië maakt miss ereconsul

Libië heeft een 19-jarige Amerikaanse schoonheidskoningin benoemd als honorair consul in Washington en haar ook de Libische nationaliteit gegeven. Een functionaris van het Libische ministerie van Buitenlandse Zaken noemde haar ,,een voorbode van vrede'' met de Verenigde Staten, die zojuist tot woede van Tripoli hun sancties tegen Libië en het reisverbod voor Amerikaanse burgers naar het land hebben verlengd. De schoonheidskoningin, Tecca Zendik, trok in november de aandacht van de Libische leider Gaddafi tijdens de Miss-Internet-strijd, de eerste schoonheidswedstrijd in de Libische geschiedenis. Ze barstte in tranen uit toen Gaddafi sprak over de Amerikaanse aanval op Libië van 1986. Gaddafi zond haar de volgende dag al een horloge met diamantjes rond zijn portret.