`Heldin 2002’ zit ziek thuis

Een 16-jarige scholiere uit Almelo slaagt er niet een school te vinden en zit ziek thuis. Het meisje werd onlangs verkozen tot `Held van het jaar 2002′ omdat ze begin vorig jaar twee NS-conducteuren te hulp kwam bij een vechtpartij.

Volgens de scholiere heeft de grote media-aandacht voor haar optreden ertoe geleid dat ze op school wordt bedreigd en mishandeld. Ze is op zoek naar een school die haar wil aannemen, maar werd onlangs voor de vijfde maal afgewezen. Volgens F. de Vries, directeur van de ZMOK-school Klein Borculo waar ze staat ingeschreven, is van mishandeling geen sprake. Volgens De Vries wordt het meisje niet aangenomen in het reguliere voortgezette onderwijs, omdat men daar vindt dat ze beter functioneert op een school voor zeer moeilijk opvoedbare kinderen.

De Vries zegt dat de scholiere de wet overtreedt door thuis te blijven. ,,De leerplichtambtenaar heeft bepaald dat ze naar school moet. Alle media-aandacht doet dit meisje geen goed. Ze wordt erdoor uit haar toch al wankele evenwicht gebracht.”

Naschrift (23 januari 2017) Om privacyredenen is de naam van de destijds minderjarige scholiere uit de online versie van dit bericht geschrapt [red.].