Dambreuk Steyl

Het waterschap Peel en Maasvallei laat een onafhankelijk onderzoek doen naar de oorzaak van de dambreuk in het Limburgse Steyl. Dat maakte de gemeente Venlo dinsdagavond tijdens een bijeenkomst met de bewoners van Steyl bekend. De breuk in de damwand zorgde zondagochtend voor grote wateroverlast in vijftien woningen. Uit eigen onderzoek van het waterschap is gebleken dat de demontabele damwand over een lengte van tien meter is gebroken. De bewoners krijgen inspraak bij de komst van een nieuwe constructie die, zodra het Maaswater voldoende is gezakt, op de bewuste plek wordt gebouwd. In overleg met het ministerie van Binnenlandse Zaken bekijkt de gemeente op welke fondsen de getroffen bewoners eventueel een beroep kunnen doen. De verzekeringsmaatschappijen hebben laten weten geen bedrag voor de vernielde huisraad en auto's te kunnen uitkeren. Woensdag hopen experts van de gemeente Venlo een overzicht van de geleden schade te kunnen geven.