Bruins Slot (CDA) leidt de omroepen

Harm Bruins Slot is per 1 april benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur van de publieke omroep. Hij is de opvolger van Gerrit Jan Wolffensperger, die per 1 februari vertrekt. Wolffensperger (D66) wilde geen tweede termijn, en maakt nu plaats voor een CDA'er.

De jurist Bruins Slot (1948) is sinds 2000 secretaris generaal op het ministerie van OC en W. Vanaf 1978 was hij burgemeester van achtereenvolgens Winsum, Zeewolde, Ridderkerk en Apeldoorn. In 1998 werd hij hoofddirecteur van de Informatie Beheer Groep, verantwoordelijk voor de studiefinanciering. De laatste tien jaar was Bruins Slot ook actief als bestuurslid van Gelderse culturele instellingen: Theater van het Oosten, Gelders Orkest, Schouwburg Orpheus. De publieke omroep kent hij dankzij zijn voorzitterschap van de NPS van 1994 tot 1999 en zijn bijbehorende lidmaatschap van de Raad van Toezicht van de publieke omroep.

De Raad van Bestuur, verantwoordelijk voor de profielen van de publieke radio- en tv-zenders, bestaat uit drie personen. Hans van Beers werd onlangs netmanager van Nederland 3, Peter Dirks is beschikbaar voor een tweede termijn. De twee nieuwe leden van de Raad van Bestuur zullen binnenkort worden geselecteerd door de omroepvoorzitters, verenigd in de Raad van Toezicht, en Bruins Slot.