Blijven dóórgaan in de IT-sector

Michel Benevento houdt vol, ook al heeft de 33-jarige ingenieur het de afgelopen jaren allemaal al meegemaakt: in 1996 begon hij met zijn eigen IT-onderneming De Webfabriek, waarmee hij uiteindelijk ,,enkele tonnen aan persoonlijk kapitaal' heeft verloren. Zijn vijf werknemers heeft hij de afgelopen maanden zien vertrekken (soms zelfs wat meer gedwongen dan anders), want met de onderneming was het een ,,snel aflopend verhaal'.

Benevento hoopt nu met de schrik vrij te komen doordat de overblijfselen van zijn onderneming overgenomen zijn door Clockwork, de IT-onderneming van Bernhard van Oranje. Benevento is daar nu vanaf 1 januari technisch consultant. ,,Het is even slikken dat ik geen ondernemer meer ben en niet meer zo belangrijk ben als eerst. Maar goed, het is nou eenmaal geen leuk verhaal.' De IT'er probeert het positief in te zien: ,,Life goes on en ik voel me qua salaris zeker niet misdeeld.' Hoeveel dat is, wil hij niet zeggen, maar dat het ,,zeker een paar jaar' kost om zijn verliezen goed te maken, weet hij wel.

personalia@nrc.nl

    • Freek Staps