Albers kan Formule I voorlopig vergeten

Autocoureur Christijan Albers rijdt volgend seizoen vrijwel zeker niet voor het Formule I-team van Minardi. Hoewel de 23-jarige Nederlander zijn benodigde sponsorbudget van drie miljoen dollar bij elkaar heeft, hebben zijn sponsors en Minardi-teambaas Paul Stoddart geen overeenstemming kunnen bereiken. Het lukt de financiers van Albers niet om veertig procent van het sponsorgeld vooruit te betalen.

Albers zal dit seizoen naar alle waarschijnlijkheid weer in het Duitse toerwagenkampioenschap racen. Toch blijft de deur naar de Formule I op een kier staan volgens zijn zaakwaarnemer Lodewijk Varossieau. ,,Het geld is geen probleem. Alleen wilde Stoddart uiterlijk vandaag (dinsdag, red.) de eerste betalingen ontvangen. Dat konden wij weer niet voor elkaar krijgen omdat de contracten met de sponsors nog niet klaar zijn. Maar als geen enkele andere coureur geld naar Stoddart heeft overgemaakt, komt hij mogelijk weer terug bij ons.''

Albers blijft hoopvol. ,,Formule I blijft voor mij het ultieme doel. Mijn sponsors hebben Paul Stoddart een fantastisch aanbod gedaan, waarop hij helaas niet kon ingaan. Gelukkig valt er voor mij met Mercedes in de DTM ook nog veel te winnen en ben ik nog jong genoeg om de FI te bereiken.'' Ondernemer Joep van den Nieuwenhuyzen was een van de grote sponsors achter Albers.

De Engelsman Justin Wilson (24) is het komend seizoen eerste rijder bij de Italiaanse-britse renstal van Minardi. Door het wegvallen van Albers is Jos Verstappen de meest serieuze kandidaat voor het tweede stoeltje van het raceteam. Het is nog niet bekend of de 30-jarige Limburger, die vorig seizoen werd ontslagen bij Arrows, al een akkoord heeft bereikt met teambaas Stoddart.

Albers won zijn eerste internationale race in de zomer van 1998 in het Duitse Formule 3-kampioenschap. Hij werd een jaar later kampioen in die klasse en promoveerde naar de Duitse Formule 3000. De afgelopen twee seizoenen stond de coureur op de loonlijst bij Mercedes, waar hij in de Duitse toerwagenklasse DTM actief was.