Zero tolerance op z'n Hollands

Wat het CDA wil als het gaat om veiligheid is ,,zero tolerance op z'n Hollands''. Dat zei CDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen gisteravond op een bijeenkomst voor `dertigers' in zijn partij in Den Haag. Er zijn volgens de christen-democraat ergere dingen dan hondenpoep, zwerfvuil of vernielde bushokjes. ,,Maar met kleine ergernissen begint verloedering. Het is een geleidelijk proces van kwaad tot erger: laten we daarom maar op zijn smalst beginnen.'' Uiteindelijk komt het CDA uit op uitbreiding van de mogelijkheden om ,,preventief te fouilleren''. Ook PvdA-leider Wouter Bos heeft verklaard daar geen tegenstander van te zijn. Bos verwees tijdens een lijsttrekkersdebat afgelopen vrijdag ook naar de wetswijziging die onder het ministerschap van zijn partijgenoot De Vries (Binnenlandse Zaken) is aangenomen. Verhagen reageerde daar verbaasd op: ,,Ik hoorde tot mijn stomme verbazing dat Woutertje Bos dat claimt. Maar de PvdA heeft tegen heug en meug ingestemd met een initiatiefwet van Sybrand Haersma Buma (CDA).''