Televisie en Radio Voorkeur

ACTUALITEITEN

Gezondheidsplein. O.m. zangeres Babette van Veen die vertelt waarom zij meewerkt aan de nieuwe stoppen met roken-campagne. Verder aandacht voor een babyspeen met ingebouwde koortsthermometer. Ned.1, 17.35-18.05u.

Netwerk. Het persoonlijke verhaal van een bekeerde islamistische fundamentalist Khaled Al-Berry. Hij beschrijft de verborgen wereld achter de schermen van een van 's werelds gewelddadigste terroristische organisaties. Verder een reportage over de aantrekkelijkheid van internet om de kiezer wegwijs te maken in politiek partijenland. Ned.1, 20.30-21.02u.

Het elfde uur. Gasten zijn lijsttrekker Mat Herben van de LPF, het Tweede-Kamerlid voor de ChristenUnie Tineke Huizinga, de Belgische kardinaal G. Danneels en demissionair minister van Buitenlandse Zaken Jaap de Hoop Scheffer. Ned.1, 21.52-22.37u.

Nederland kiest. Debat over moslimextremisme tussen Maxime Verhagen (CDA) en Klaas de Vries (PvdA). Tevens het Kamerlid Geert Wilders die voor de VVD campagne voert in Israël en vertelt over de verhouding tussen Israël en de Palestijnen. Ned.3, 22.20-23.15u.

DOCUMENTAIRE

Terug op de werkvloer. Zie tv-vooraf. Ned.3, 19.02-19.30u.

Andere tijden. Aandacht voor het 50-jarig bestaan van de Consumentenbond en zijn eerste vergelijkend warenonderzoek over nicotine en teergehalte van het destijds zeer populaire sigarettenmerk Lexington. Verder aandacht voor de geschiedenis van de relatie tussen de Verenigde Staten en Irak. Ned.3, 20.30-21.05u.

Na de diagnose. Eerste aflevering van een serie over medische kwesties behandelt het wachten op transplantaties. Vanavond over een man die een nierziekte heeft en een vrouw die al jaren wacht op nieuwe longen. Ned.1, 22.40-23.20u.

Das Ganze eine Rederei. Tweede deel van een drieluik over dertig jaar talkshows op de Duitse televisie. Tien presentatoren buigen zich over het fenomeen talkshow en bespreken de diepte- en hoogtepunten. Afl.: Vom schwierigen Leben und vom Ende auf Erden. ARD, 23.00-24.00u.

DRAMA

Shockers. Eerste van een drieluik van op zichzelf staande psychologische drama's die handelen over de donkere kant van de mens. In deze aflevering heeft een jong, getrouwd stel, Jessica en Mark, hun zoon Tommy verloren bij een auto-ongeluk waarbij zij achter het stuur zat. Ze verhuizen, maar er gebeurt opnieuw een ongeluk. Ned.3, 21.05-21.50u.

KUNST

R.A.M. Gasten zijn onder meer de Nederlands-Palestijnse acteur/ schrijver Ramsey Nasr en de acteurs Pierre Bokma, Roeland Fernhout en Gijs Scholten van Aschat. De drie laatsten praten over Shakespeare's Othello. Voorts een reportage over de punkband Tedje en de Flikkers en de in Berlijn wonende Russische schrijver Wladimir Kaminer. Ned.3, 23.15-0.35u.

FILM

Clean Slate (Mick Jackson, 1994, VS). De geest van de film noir waart rond in bleek aftreksel van Groundhog Day. Privé-detective Dana Carvey is elke ochtend zijn geheugen kwijt. Show wordt gestolen door hond die geen diepte ziet. V8, 20.30-22.20u., met reclame.

The Eighteenth Angel (William Bindley, 1997, VS). Alleen op video uitgebrachte thriller over de mysterieuze verdwijning van jongedames. Heeft van doen met de terugkeer van Satan op aarde. BBC1, 0.35-2.05u.

Anything Goes (Robert Lewis, 1956, VS). Musical met Bing Crosby voltrekt zich goeddeels tijdens transatlantische bootreis. Tot de Cole Porter-liedjes behoren de titelsong en `I Get a Kick Out of You'. Morgen, SBS6, 13.25-15.15u., onderbroken door reclame.

RADIO

Kunststof. Gesprek met Rick Nieman van het RTL 4 Nieuws. Hij is de komende weken tevens terug met zijn talkshow Nieuws aan tafel. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. Na literair variété van Thomas Verbogt, Hans Vervoort, Frans Stüger en Donald Niedekker in het tweede uur een verslag van een bezoek van een multicultureel gezelschap Rotterdamse binnenstadbewoners aan het oriëntaalse deel van Parijs. En Afrikaanse popmuziek. 747AM, 22.02-24.00u.

Faros cultuur. Aandacht voor de opera Tea van de Chinese componist Tan Dun die gisteren in première is gegaan. Onder meer een gesprek met dramaturg Klaus Bertisch en de vocalisten Nancy Allen Lundy en Matthijs van der Woerd. Morgen, 747AM, 15.02-16.00u.