PvdA krijgt 35 zetels in peiling van De Hond

Opiniepeiler Maurice de Hond, voorheen actief PvdA-lid, had gisteren voor zijn oude vrienden een verrassing in petto: 7 zetels winst in één week. De PvdA komt volgens Het Stemburo van De Hond, onderdeel van het SBS-programma Stem van Nederland, uit op 35 zetels, een week geleden waren dat er nog 28. De PvdA heeft nu 23 zetels in de Kamer. De Hond selecteert voor zijn peilingen 1.500 mensen uit een groot bestand van mensen die zich op zijn site aangemeld hebben. Volgens De Hond stijgt de PvdA door maar één reden: het goede optreden van Bos in het lijsttrekkersdebat van RTL4. De VVD (nu 24 zetels) verliest volgens De Hond deze week en gaat van 27 naar 24 zetels.

Het CDA (nu 43) zou volgens De Hond nu 46 zetels halen. De SP (nu 9) viel in de laatste Interview/NSS-peiling terug naar 16 zetels, maar krijgt van De Hond 20 zetels.