PSV koopt en huurt Koreaanse spelers

PSV hoopt deze week twee Zuid-Koreaanse internationals te presenteren. Het gaat om Ji-Sung Park (21) en Young-Pyo Lee (25). Allrounder Park kwam gisteren in Eindhoven aan en onderging vanmorgen een medische keuring.

Park tekent bij PSV een contract voor 3,5 jaar. Zijn landgenoot Lee wordt voor een half seizoen gehuurd van Anyang Cheetahs. Als de linkshalf zich komend halfjaar goed ontwikkelt, krijgt hij eveneens een meerjarig contract.

,,Zuid-Korea biedt ons unieke mogelijkheden, vooral door de goede naam die onze trainer Guus Hiddink daar heeft'', liet PSV-voorzitter Harry van Raaij gisteren op de nieuwjaarsreceptie weten. ,,Deze twee aanwinsten hebben niet alleen specifieke kwaliteiten, maar hebben voor ons ook grote waarde op marketing- en commercieel gebied. Per saldo kost het ons weinig tot niets.''

Van Raaij hekelde in zijn toespraak de beleidsbepalers in binnen- en buitenland. De gezondmaking van de bedrijfstak betaald voetbal zou volgens de PSV-voorzitter de grootste uitdaging moeten zijn van de huidige bestuurders. ,,De FIFA is voor mij te ver weg en heeft veel tijd nodig om de eigen parochie schoon te vegen. Van de UEFA heb ik ook al geen hoge pet meer op.''

Van Raaij zei ook van de KNVB geen heil meer te verwachten. ,,Het is bureaucratie ten top. Het zijn in Zeist ambtenaren zonder status. Geldverslindende plannen genoeg, maar daadwekelijk beleid is ver te zoeken. De KNVB, maar ook de clubs willen niet veranderen. De eigen positie wordt beschermd en noodzakelijke maatregelen blijven uit. Maar wat wil je ook met een structuur die nog stamt uit de begintijd van het betaalde voetbal in Nederland.''