Overname van Geldnet

Het Britse beveiligingsbedrijf Securicor neemt waarschijnlijk waardetransporteur Geldnet over. Securicor bezit al 25 procent van de aandelen. Het bedrijf heeft vanochtend bekendgemaakt dat het in een vergevorderde fase van besprekingen zit over de overname van de belangen van de twee andere aandeelhouders. Dat zijn TPG Post, dat 50 procent van de aandelen van Geldnet bezit, en Falck Nederland, dat 25 procent in handen heeft.

De betrokken partijen maken het overnamebedrag niet openbaar. Volgens directeur P. Verzendaal van Geldnet kan zijn onderneming zich na de overname verstevigen op de Nederlandse markt. De overname heeft geen gevolgen voor zijn 1.100 werknemers. Hij denkt dat de naam Geldnet op termijn verandert in Securicor. ,,Wij behouden onze zelfstandigheid.''

Geldnet ontstond in 1990 uit een fusie van de geldtransporteurs van de huidige drie aandeelhouders. De jaaromzet is 65 miljoen euro. Het aan de Londense beurs genoteerde Securicor heeft wereldwijd 125.000 mensen in dienst en een jaaromzet van 2,2 miljard euro.