Marijnissen is tégen, o nee vóór

De tv-campagne van SP-lijsttrekker Jan Marijnissen verloopt niet geheel vlekkeloos. Soms verandert hij snel van mening. ,,Bent u voor een nationale DNA-databank waarin het DNA van alle Nederlanders is opgeslagen'', vroeg Katja Schuurmans gisteravond in het televisieprogramma Lijst Nul. Marijnissen was stellig. ,,Nee, daar ben ik tegen.'' Maar Schuurmans en mede-presentatrice Bridget Maasland vroegen door. Als je hier zware criminelen mee kunt pakken en de DNA-gegevens zijn alleen bij justitie bekend? Marijnissen verklaarde toen eigenlijk niet precies te weten wat het SP-standpunt is. En even later: ,,Als de garantie er is dat zo'n databank niet misbruikt wordt voor andere doeleinden dan ben ik er voor.''

Een paar uur later gaf Marijnissen in NOVA volmondig toe dat hij een dag eerder in een tv-debat met CDA-lijsttrekker Balkenende in de fout was gegaan. Hij had financiële gegevens uit het eigen programma niet paraat gehad en was toen gaan draaien. ,,Dat had niet zo gemoeten'', verklaarde hij.