Leverancier fataal vuurwerk bekend

Het illegale vuurwerk dat in de nieuwjaarsnacht het leven heeft gekost van een 29-jarige Enschedeër, is geleverd door een inwoner van Almelo en een inwoner van Rijssen. Beide mannen hebben zich op 2 januari vrijwillig bij de politie gemeld. Ze verklaarden ieder afzonderlijk een shellmortier aan de Enschedeër te hebben geleverd. Het slachtoffer kwam om het leven toen een shellmortier vlak naast zijn hoofd ontplofte. De aangehouden 49-jarige Almeloër had zijn vuurwerk gekocht van de Rijssenaar. Deze 40-jarige man zit nog vast. De politie weet nog niet waar hij het professionele vuurwerk gekocht heeft. Op verzoek van de buurtbewoners wordt hun woonerf grondig gereinigd. Veel bewoners zijn bang lichaamsresten te vinden. Bij de ontploffing werd het hoofd en een deel van het bovenlichaam van het slachtoffer afgerukt.