Winnend staatslot Fortuna

De noodlijdende voetbalclub Fortuna Sittard heeft vanmorgen uit onverwachte hoek financiële steun gekregen. Twee Zuid-Hollandse supporters van de Limburgse eerstedivisieclub, die op nieuwjaarsdag 500.000 euro in de Staatsloterij wonnen, hebben het volledige bedrag aan de club geschonken.

Christel Derks en Erik-Jan Spaan zetten afgelopen zomer samen met andere supporters een actie op touw om Fortuna van nieuw kapitaal te voorzien. Het duo, dat van Limburg naar Zuid-Holland verhuisde, kocht ruim dertig loten. De trekkingen in juli en augustus leverden niets op. Op nieuwjaarsdag was het wel raak.

Algemeen directeur Palmans van Fortuna Sittard is blij verrast: ,,Ik weet niet goed wat ik moet zeggen, dit is fantastisch nieuws. Die Zuid-Hollanders zijn échte supporters, ze zijn aanwezig bij elke thuiswedstrijd. We zullen ze op een gepaste wijze bedanken voor de gift.'' Palmans weet nog niet wat Fortuna Sittard met het geld gaat doen. ,,Natuurlijk zien onze supporters het liefste dat we het bedrag gebruiken om een speler te kopen. Aan de andere kant kan het geld gaten in de begroting wegwerken.''

Fortuna Sittard kampt met een miljoenenschuld. Het nieuwe stadion is niet rendabel, terwijl de degradatie naar de eerste divisie vorig seizoen een uittocht van sponsors inluidde. Wegens de financiële problemen kreeg de club in de zomer pas op het laatste moment een licentie van de KNVB.