Spam-overlast

In NRC Handelsblad van 21 december las ik het artikel van Marie-José Klaver waarin zij een voorspelling doet over een enorme volksopstand tegen de overlast door spam. Haar visioen spreekt tot de verbeelding, maar ik voel me geroepen haar uit de droom te helpen. Klaver stelt ze dat de EU in navolging van de VS en Azië overgaat tot het verbieden van spam, en dat terwijl het juist de EU is geweest die onlangs een richtlijn heeft opgesteld waarin ongewenste spam verboden wordt! Het cynisme over de EU en de voorspelling van een massale volksopstand tegen spam is dus onterecht.

Het is nu juist de EU die voorloopt op de rest van de wereld. Klaver zou zich druk moeten maken om de Nederlandse regering die het vertikt om deze Europese richtlijn snel om te zetten in Nederlandse wetgeving. Door deze lamlendige houding hebben we namelijk nog steeds last van spam, terwijl een Europese richtlijn ligt te wachten in een lade ergens op het ministerie van Economische Zaken.

    • Lousewies van der Laan
    • Kandidaat-Tweede Kamerlid voor D66