Schalken wel naar Australian Open, Johansson niet

De polsblessure van tennisser Sjeng Schalken bleek dit weekeinde al weer vrijwel geheel hersteld. Schalken kan daardoor toch deelnemen aan de eerste grandslam van het seizoen, de Australian Open. Hij vertrekt morgen naar Melbourne waar hij zich gaat voorbereiden op het toernooi dat 13 januari begint. Schalken trok zich maandag met een geblesseerde pols terug van het toernooi in Chennai. Hij kon zijn racket nauwelijks vasthouden en keerde voor behandeling terug naar Nederland. De Zweed Thomas Johansson zal zijn titel in Melbourne niet verdedigen. Hij is door een hardnekkige knieblessure niet in staat te spelen. Johansson, die vorig jaar zijn eerste grandslam won door de Rus Safin in de finale verslaan, tobt al ruim een half jaar met een knie.