Recordwinst door popveteranen

De opbrengsten uit popconcerten in de VS zijn vorig jaar gestegen tot een recordbedrag van 2,1 miljard dollar (2,2 miljard euro). De winst is vooral afkomstig uit de hoge toegangsprijzen die veteranen als Paul McCartney en de Rolling Stones voor hun concerten verlangden, aldus Pollstar, het bureau dat de cijfers van popconcerten in de VS bijhoudt. Het was het vierde achtereenvolgende jaar dat de winst uit popconcerten steeg, ditmaal met 20 procent. De meeste kaarten werden verkocht door de Dave Matthews Band. Met een gemiddelde toegangsprijs van circa 40 dollar kwam hun opbrengst op 60 miljoen dollar. Veteranen als Aerosmith, Elton John en Cher maakten meer winst, vooral dankzij hogere toegangsprijzen. Paul McCartneys concerten brachten vorig jaar het meest op: 103 miljoen dollar. De gemiddelde toegangsprijs voor McCartney was 130 dollar, de duurste kaartjes 350 dollar.