Opinie

    • Youp van ’t Hek

Odense

Zomaar een zaterdagkrantbericht: `De Nederlandse Ana Razdorov gaat van Odense naar de koploper GOG Gudme, waar ook de Nederlandse internationals Assink, Mulder, Feijen en Van der Wissel al actief zijn. Elly-An de Boer verruilt Odense voor het Noorse Baekkelaget, terwijl Olga Assink, uitgeroepen tot de speelster van het jaar 2002, in de zomer de overstap naar Viborg HK maakt. Natasja Burgers verruilde eerder dit jaar al GOG Gudme voor Viborg.’

Dat is nogal een klap voor Odense. Dus niet alleen Ana weg, maar ook Elly-An. Hoe leg je dit als voorzitter uit aan je harde kern? Pikken de supporters dit? Wie gaat de dames vervangen? Binnen de Odensese gemeenschap is het vertrek van de beide topspeelsters hard aangekomen en het laatste woord is er nog niet over gezegd. Het ging toch al niet echt lekker, maar iedereen binnen de club dacht dat het wel los zou lopen. Nu zit Odense in zak en as.

Gianni Romme sloeg meedogenloos toe, mevrouw Friesinger liet iedereen kansloos, Rintje had een grandioze comeback en voetbalclub Lazio is net als Thialf waarschijnlijk van de financiële ondergang gered, maar toch was ik niet blij te krijgen. Ik dool door Odense, denk aan de materiaalman, de portier van de sporthal, de kantinebeheerder, de plaatselijke journalist en de onfortuinlijke voorzitter. Ik zag dit weekend dames dartel darten, maar ik kon me niet concentreren op deze topsport. Odense schreeuwt door mijn hoofd. De topvolleyballers gaan niet lekker, NAC zit in een financiële crisis, bij de dames van HDM is het tranen dweilen, maar op de een of andere manier doet het me allemaal niks. Odense. Hoe moet het verder met Odense. Het lijkt klein handballeed, maar als je eenmaal van die club bent gaan houden en Odense is je lust en je leven, dan knaagt de belabberde situatie aan je hartkleppen. Niemand snapt dat. Iedereen leeft maar verder alsof er niks aan de hand is. Maar sta eens een minuut stil bij de supporters van Odense!

    • Youp van ’t Hek