Man steekt jongen neer na sneeuwbal

Een partijtje sneeuwballen gooien in Rotterdam is gisteren uitgelopen op een steekpartij waarbij een 16-jarige Rotterdammer gewond is geraakt.

In de wijk Zevenkamp stond een groepje jongeren sneeuwballen te gooien naar voorbijrijdende auto's, tot er een stopte en een 47-jarige Rotterdammer uitstapte. Volgens een politiewoordvoerder probeerde een meisje de man duidelijk te maken dat sommigen niets met het gooien te maken hadden. ,,De man zou dusdanig agressief hebben gereageerd dat het slachtoffer ertussen sprong'', aldus de woordvoerder. Hierop stak de bestuurder toe met een stiletto en trof de jongen in zijn buik. De man stapte vervolgens in zijn auto en reed weg. De gewonde jongen werd overgebracht naar een ziekenhuis, waar hij ter observatie moest blijven. Het is niet bekend wanneer hij naar huis mag. De dader heeft zich enkele uren later bij de politie gemeld. Hij zit nog vast.