Film `The Pianist' beste van 2002

De film The Pianist van regisseur Roman Polanski is zaterdag door de Amerikaanse filmcritici uitgeroepen tot beste film van 2002. Polanski zelf werd verkozen tot beste regisseur van het afgelopen jaar. De hoofdrolspeler in The Pianist, Adrien Brody, werd eerste in de categorie beste acteur van 2002. Het scenario van de film, geschreven door Ronald Harwood, werd genoemd als beste van 2002. The Pianist won eerder al de Gouden Palm in Cannes. De film gaat over een joodse pianist die tijdens de Tweede Wereldoorlog uit het getto van Warschau ontsnapt. Andere prijswinnaars waren Diane Lane als beste actrice voor haar rol in Unfaithfull, Christopher Walken voor de beste mannelijke bijrol in Catch Me if You Can, Patricia Clarkson als beste vrouwelijke bijrol in Far from Heaven. Beste buitenlandse film werd Y Tu Mama También van de Mexicaan Alfonso Cuaron. Het oordeel van de Amerikaanse filmcritici weegt over het algemeen zwaar mee bij de Oscarnominaties.