FC Barcelona wint van hekkensluiter

FC Barcelona heeft in de Spaanse voetbalcompetitie zijn eerste wedstrijd na de winterstop met 3-0 gewonnen van hekkensluiter Recreativo Huelva. Rochemback, Loren en de Nederlander Cocu waren in de eerste helft de doelpuntenmakers in het halfvolle stadion Nou Camp.

Barcelona, dat voor de winterstop alleen in de Champions League succesvol was, verkleinde de achterstand op koploper Real Sociedad tot veertien punten. De Baskische ploeg speelde met 2-2 gelijk tegen Malaga. De Nederlander Musampa van de bezoekende ploeg passeerde zijn keepende landgenoot Westerveld van de thuisploeg. Real Madrid heeft na een 4-1 thuiszege op concurrent Valencia nog maar drie punten achterstand op Sociedad.

De Nederlandse aanvaller Van Nistelrooy heeft Manchester United met twee doelpunten naar de vierde ronde van het FA-Cuptoernooi geleid. De titelkandidaat in de Premier League behaalde een 4-1 zege op Portsmouth, leider in de First Division. De andere treffers van Manchester kwamen op naam van Beckham en Scholes. Stone scoorde voor Portsmouth. Van Nistelrooy benutte twee strafschoppen.

In hetzelfde bekertoernooi legde zijn landgenoot Bergkamp van Arsenal de basis voor een 2-0 thuiszege op derdeklasser Oxford. De oud-international maakte zijn honderdste doelpunt in Londense dienst. McNiven scoorde ook nog voor Arsenal, dat zonder acht basisspelers aan het bekerduel begon. Derdeklasser Shrewsburry Town zorgde dit weekeinde voor de grootste verrassing in het Engelse FA-Cuptoernooi door de nationale subtopper Everton met 2-1 uit te schakelen.

In het Franse bekertoernooi waren nog meer surprises. AS Monaco en Sochaux lieten zich in de eerste ronde allebei verrassen door een club uit de tweede divisie, respectievelijk Wasquehal en Grenoble. Landskampioen Olympique Lyon verloor op sensationale wijze van vierdedivisieclub Libourne Saint-Seurin. Strasbourg werd uitgeschakeld door de amateurclub Bourg-Péronnas.