Boek `Kees de Jongen' verfilmd

Het boek Kees de Jongen van Theo Thijssen wordt komend voorjaar verfilmd. De productie komt voor rekening van Matthijs van Heijningen, de regisseur wordt André van Duren. Vanaf april beginnen de opnames, deels in de Amsterdamse wijk de Jordaan en deels in de studio. Kees de Jongen speelt zich af in Amsterdam in 1895. De twaalfjarige Kees Bakels ontwikkelt zich van een dromerige jongen tot iemand die zijn verantwoordelijkheden neemt – gedwongen door de dood van zijn vader en zijn liefde voor het meisje Rosa. Wie de hoofdrollen in de film gaan spelen, is nog niet bekend. Regisseur André van Duren maakte eerder de films Mariken en Richting Engeland, en voor de televisie de serie Pleidooi. De kosten van de film, ongeveer 3,6 miljoen euro, zijn al grotendeels gedekt uit verscheidene fondsen.