515 kilometer file door gladheid

De gladheid op de wegen heeft vanochtend lange files veroorzaakt, maar relatief weinig ernstige ongelukken. Het Traffic Information Centre (TIC) telde op het drukste moment, rond negen uur, in totaal 515 kilometer aan files.

Gemiddeld staat er op een maandagochtend 150 tot 180 kilometer. Volgens het TIC speelde ook mee dat veel mensen vanochtend voor het eerst weer aan het werk gingen. Uit angst voor de gladheid reden veel automobilisten langzamer. Ook bleven ze op de rechter weghelft, omdat de linkerbaan vol sneeuw lag. De gladheid had voor zover nu bekend één dodelijk ongeval tot gevolg. Op de N222 in het Westland vielen bij een botsing tussen twee personenwagens en een bestelbusje twee doden. Volgens de ANWB deden zich verder relatief weinig ongelukken voor. NS kampte vanochtend met vijf wisselstoringen, waarvan er één, op de lijn Zutphen-Hengelo, veroorzaakt werd door de kou.