Schipbreuk in Tanzania

Zeker veertig mensen zijn zeer waarschijnlijk verdronken nadat hun schip voor de kust van Tanzania was omgeslagen. Het schip, dat onderweg was van Tanga naar het eiland Pemba, is al sinds woensdag vermist. Vrijdag zei de politie geen hoop meer te hebben. Het schip telde ruim veertig passagiers en bemanningsleden. Er zijn nog geen overlevenden of lichamen gevonden. Het reddingswerk is nog niet begonnen omdat er geen schepen zijn om naar de plek toe te varen, zei de politie vrijdag. Bovendien zou het omgeslagen schip door de sterke wind zijn afgedreven. ,,Misschien wel naar Mombasa of de Comoren. Ik denk dat we maar moeten afwachten'', aldus politiechef Faith Amour. Familieleden van de vermisten zoeken op het strand naar aangespoelde lichamen. Het schip vervoerde verder aardappels, fruit en groenten.