Cricketer Waugh bereikt mijlpaal

Topcricketer Steve Waugh, captain van het Australische testteam, heeft de mijlpaal van 10.000 runs bereikt. In het vijfde en laatste duel met Engeland, in het kader van de befaamde Ashes Trophy, maakte de 37-jarige speler gisteren in Sydney 102 runs (not out). Daarmee kwam zijn totaal in testcricket op 10.033.

Waugh is de derde cricketer in de 127-jarige historie van het testcricket die de magische grens heeft gepasseerd. Landgenoot Allan Border (11.174 runs) en Indiër Sunil Gavaskar (10.122) gingen hem voor. Waugh evenaarde in Sydney tevens het wereldrecord van Border voor het aantal testwedstrijden, dat op 156 staat. Hij maakte gisteren zijn 29ste century, nog vijf minder dan recordhouder Gavaskar.

Australië sloot de tweede dag van de vijfde testwedstrijd tegen Engeland af met een score van 237 voor het verlies van vijf wickets. De Britse formatie, dat de eerste vier duels met het gastland kansloos verloor, maakte 362 runs in de eerste innings.