`W. Burgers verdient herkansing'

G. Möller, topman van beursbedrijf Euronext, vindt dat de wegens handel met voorkennis in opspraak geraakte vermogensbeheerder W. Burgers een herkansing verdient. Daarop heeft Möller gisteren gehint in zijn nieuwjaarstoespraak.

Burgers tradt vorige maand af als directeur van Kempen Capital Management nadat bekend was geworden dat hij door het openbaar ministerie wordt verdacht. ,,Hij heeft waarschijnlijk een beoordelingsfout gemaakt, en waarschijnlijk heeft hij zelfs een hele grote beoordelingsfout gemaakt'', zei Möller gisteren. Maar Burgers is volgens Möller geen crimineel. ,,Het is de vraag of er bij wetsovertreding sprake is van een beoordelingsfout of van een bewuste criminele handeling.'' Orange Fund, het beleggingsfonds waaraan Burgers leiding gaf, kocht in 2001 aandelen van automatiseerder Landis, nadat Burgers dat bedrijf financiële steun had toegezegd.

Möller betreurde de ,,bedrijfsincidenten'' van het afgelopen jaar, die het vertrouwen van beleggers hebben geschaad. Hij waarschuwde echter voor een overdaad aan toezicht en bureaucratie.