Vijftien jaar voor moord bij Haags café

De rechtbank in Den Haag heeft gisteren de 35-jarige Hagenaar E.P. tot vijftien jaar cel veroordeeld voor de moord op Jantje Hertogs (20).

P. schoot volgens de rechtbank het slachtoffer op 27 mei kort voor middernacht dood. Het misdrijf gebeurde voor de deur van een café aan de Herengracht in Den Haag.

De moord leidde destijds tot grote verontwaardiging in Den Haag omdat P. het slachtoffer waarschijnlijk willekeurig gekozen heeft. De veroordeelde zei zelf zich niets meer van de schietpartij te kunnen herinneren.

Justitie denkt dat man zijn frustratie afreageerde, omdat een vrouw hem eerder had afgewezen. Ook kreeg hij ruzie met de eigenaar van Grand Café Cetto's Place. De rechters constateren dat P. naar het café kwam om wraak te nemen op personen die hij associeerde met Cetto's Place.

De rechtbank rekent het P. zwaar aan dat hij op 27 mei heeft geschoten op de hem totaal onbekende Hertogs.

Nadat het slachtoffer op de grond was gevallen, is P. op hem toegestapt en heeft hij vanaf korte afstand nog een paar keer gericht op de 20-jarige man uit Den Haag geschoten.

Door na het eerste schot een nieuwe serie schoten op de dan al bewegingloos op de grond liggende Hertogs af te vuren, blijkt volgens de rechtbank dat het slachtoffer weloverwogen en in koelen bloede om het leven is gebracht.