Tevreden Krajicek in halve finales van Adelaide

Richard Krajicek heeft vandaag de halve finales bereikt van de AAPT Championships in het Australische Adelaide. De tennisser versloeg in de kwartfinales de vrij onervaren, 23-jarige Brian Vahaly uit de Verenigde Staten met 6-1 en 6-3. In de halve finales speelt Krajicek tegen de winnaar van de partij tussen de Spanjaard Alberto Martin (als zesde geplaatst) en de Belgische qualifier Kristof Vliegen.

Gisteren versloeg Krajicek in de tweede ronde de Argentijn Franco Squillari met 6-4 en 6-3. Na afloop van die partij was de voormalig Wimbledonkampioen zeer te spreken over zijn eigen prestatie. ,,Ik kon de bal goed plaatsen met mijn backhand slice. Ik retourneerde ook beter dan in de eerste partij tegen Scott Draper toen mijn opslag me aan de overwinning moest helpen'', vertelde Krajicek, die tussen zijn gewonnen partijen in het enkelspel een dubbel met Martin Verkerk verloor van de Australiërs Eagle en Kratzman.

Krajicek heeft, in voorbereiding op de Australian Open die over ruim een week begint, behoefte aan zoveel mogelijk wedstrijdritme. ,,Het was daarom goed dat deze partij in de tweede ronde langer duurde dan die in de eerste'', zei hij gisteren. ,,Ik ging soms door mijn adem heen. Tijdens urenlange trainingen komt dat bijna nooit voor. Deze wedstrijd was dan ook heel goed om mezelf fysiek te verbeteren.''

Mogelijke tegenstander van Krajicek in de halve finales is Vliegen. De twintigjarige Belg is in Adelaide de grote verrassing van het toernooi. Hij worstelde zich met succes door de kwalificatierondes heen en haalde voor de eerste keer in zijn tennisloopbaan het hoofdtoernooi van een ATP-toernooi. Met overwinningen op de Zweed Thomas Enqvist (als derde geplaatst) en de Brit Arvind Parmar bereikte hij vervolgens de laatste acht. Als Vliegen vandaag ook nog van de geplaatste Alberto Martin weet te winnen, is hij morgen in de halve eindstrijd de tegenstander van Krajicek.

Bij het tennistoernooi van Doha werd Roger Federer verrassend in de kwartfinales uitgeschakeld. De favoriet uit Zwitserland moest zijn meerdere erkennen in de Amerikaan Jan-Michael Gambill: 6-4 en 7-5.

Gambill ontmoet nu Joesjni uit Rusland met als inzet een plek in de eindstrijd. De andere partij in de halve finales gaat tussen de als derde geplaatste Marokkaan El Aynaoiu en de Oostenrijker Stefan Koubek.