Prijsafspraken

De NMa (= overheid) heeft een enorme boete opgelegd aan bedrijven in de telecomsector voor het overtreden van de wet wegens het maken van onderlinge prijsafspraken. Dat er gestraft moet worden wanneer lijkt mij duidelijk. Echter, de telecomsector werd al eerder, met name door de overheid, in een uiterst moeilijke financiële positie gemanoeuvreerd vanwege de hoge kosten voor de licenties. Daarna werd juist deze sector in haar geheel zwaar getroffen door de ineenstorting van de IT markt. Hoewel de overheid van mening is dat de consument door de gemaakte prijsafspraken de dupe werd en te veel betaald heeft voor het gebruik van de netwerken, zorgt dezelfde overheid er nu voor dat de consument straks nog veel harder in de portemonnee getroffen zal worden. Want wie anders zal deze geldboete uiteindelijk moeten betalen?

    • G. Vierhout-Vogelaar