Chrysler klaagt over milieu-eisen

De milieu-eisen die de regering van Californië stelt aan autofabrikanten zijn te streng. Dit heeft Dieter Zetsche, topman van de Amerikaanse autofabrikant Chrysler, gisteren gezegd bij de opening van een autobeurs in Los Angeles. Chrysler zou zijn marktaandeel in de belangrijke staat graag zien groeien van 8 naar 9,5 procent in 2004, maar wil tegelijkertyijd met de Californische autoriteiten over minder stringente milieu-eisen, aldus Zetsche. Chrysler brengt dit jaar zijn eerste `hybride pick-up' op de markt, een auto die zowel op benzine rijdt als op elektriciteit. Californië hamert al langer op de beperking van vervuiling door auto's en ziet de hybride auto als een van de oplossingen, maar volgens de auto-industrie is de milieuvriendelijke auto commercieel voorlopig niet aantrekkelijk.